Gesprekstechnieken om je persoonlijke impact te vergroten

VERVIERVOUDIG JE IMPACT

Gesprekstechnieken om je persoonlijke invloed te vergroten. Je leert hoe je op sympathieke wijze de ander van mening of gedrag laat veranderen. Hoe je dit doet? Door rekening te houden met het onbewuste karakter van mensen.

“WAAROM LUISTERT HIJ NOU NIET…?”

Je probeert een ander te overtuigen van je goede ideeën. Je formuleert zorgvuldig je mening of advies. Voorziet die van goede argumenten. En toch dringt jouw boodschap niet door. Je lijkt die ander niet echt te bereiken. Dus hoe kan je je impact vergroten?

ARGUMENTEN? IN DE PRULLENBAK!

Hoe dat komt? Nou, wij mensen zijn voor 98% van de tijd onbewust. Ons onbewuste brein is sterk irrationeel en reageert emotioneel. En wat doen wij als we die onbewuste mens ergens van willen overtuigen? We zenden via de logische, rationele route: met meningen, adviezen en andere logica.

Het veranderen van iemands mening of gedrag hangt vooral af van hoe je die persoon benadert. En daarbij is de inhoud van je boodschap secundair. Sterker nog, zet je jouw inhoud en redeneringen centraal, dan kan dat de relatie onder druk zetten.

Pushen noemen we dat: elk moment waarop je jouw ego laat spreken.

STOP MET PUSHEN, START MET PULLEN!

Impact vergroten? Er is maar één opponent. Dat is jouw eigen ego. Die zit je in de weg om de ander centraal te stellen. Impact vraagt dus om iets moeilijks… Beheers je eigen ego. Je zendingsdrang. Je overtuigingen. Zodra je dat kunt, is de weg naar impact vrij.

Stop met pushen, start met pullen…! Pulltechnieken hebben allemaal als kenmerk dat ze door het onbewuste defensiemechanisme van je gesprekspartner komen. En dat ze landen in het onbewuste besliscentrum. Daar kun je gedachten regisseren, een standvastige mening opnieuw ter discussie stellen en … het bestaande denkbereik vergroten.

Als je start met pullen, vergroot je je invloed. Je bent in staat om samen met je gesprekspartner te komen tot nieuwe inzichten. Nieuwe ideeën. Gedragen oplossingen. De relatie met de ander? Die wordt alleen maar sterker. De bijvangst? Je wordt een leukere versie van jezelf!

De oplossing? Subconscious Impact (SI). Een bewezen aanpak die bestaat uit 35 gesprekstechnieken die je snel kunt leren. Je manier van communiceren is nooit meer hetzelfde.

Het werkt direct. SI for yourself.

VERVIERVOUDIG JE IMPACT. VOLG DE TRAINING PRACTITIONER: IK WIL MEER INVLOED

In de Practitioner leren managers, professionals en ondernemers hoe je verbinding creëert in het onbewuste brein van de ander. Hoe je regie voert. Hoe je krachtig aan invloed wint. Onmisbaar voor mensen met visie, goede ideeën en kennis. Want die gaan pas werken (vliegen?) als anderen die van je overnemen…

LIEVER EERST ONS BOEK LEZEN?

Direct beginnen met het vergroten van je impact? Dit boek laat zien hoe je DIRECT je invloed vergroot. Het biedt inzicht: als je op een andere manier naar communicatie kijkt, ontstaan er mogelijkheden om de ander echt te bereiken.
Eén spoiler: je bereikt de ander niet met goede argumenten. Hoe dan wel? In het boek vind je naast prachtige inzichten en bewustwording vijf krachtige gesprekstechnieken om je invloed te vergroten.

“Deze training kan ik echt aan iedereen aanbevelen (wereldvrede, ik ga ervoor!) en dat zal ik met veel plezier ook voor jullie blijven doen! Toch zullen vooral adviseurs, servicemedewerkers, managers, ondernemers, iedereen die in een gespreksrol zit en die verbinding of resultaat wil bereiken bij de ander, zich aangesproken voelen. En die zou ik het ook zeer zeker allemaal aanbevelen. Overigens ook heel zinvol voor iedereen die kinderen mag opvoeden.”

Myriam Heffels, Manager Interne Communicatie