Gratis download: hoofdstuk 9 uit het boek Impact!

Communiceer je regelmatig met dezelfde persoon? Dan gaat die persoon jou op een bepaalde manier zien. Zijn perceptie van jou is enorm belangrijk voor jouw mate van impact op hem. Ziet hij je als betrokken, integer en intelligent? Dan heb je meer impact dan wanneer hij je ziet als een onbetrouwbare fantast met steeds weer een mooi verhaal. 

In het hoofdstuk ‘Toegangspoorten én technieken voor impact’ lees je dat je met pullen regie en sympathie bereikt bij de ander. Die twee samen vormen de basis voor impact. Als je systematisch bij dezelfde persoon (via sympathie en regie) werkt aan impact, dan zal deze persoon jouw percipiëren als (steeds meer) waardevol.

Gratis download

In hoofdstuk  9 ‘Jouw impact vergroten’ lees je hoe je ervoor kan zorgen dat mensen je gaan zien als (meer) waardevol. We beschrijven vijf perceptieniveaus van toegevoegde waarde. Per perceptieniveau geven we een eerste doorkijkje naar praktische technieken die je naar dat perceptieniveau brengen.

Ook interessant

Mensen willen best veranderen. Als je maar weet hoe je ze bereikt in hun onbewuste brein. 

Iemand van gedrag laten veranderen? Dat lijkt een harde dobber. We proberen belang en urgentie te creëren. We werken aan intrinsieke motivatie. Aan proactieve mensen die vanuit eigenaarschap ander gedrag gaan vertonen. Waarom lijkt het zo lastig?

Massaal maken we dezelfde systematische denkfout in onze communicatie. En daarmee houden we onszelf tegen. We denken dat we een ander kunnen bewegen als we de relevantie van de verandering goed voor het voetlicht brengen. Alsof onze gesprekspartner rationeel is. Doordat we vertellen, motiveren, uitleggen, aantonen en storytellen blijft de urgentie, het belang én de beweging bij ons: we leuren en sleuren.

De wetenschap toont aan dat mensen in hoge mate onbewust, irrationeel en emotioneel zijn. Hoe bereik je de ander in z’n onbewuste besliscentrum? Genieke Hertoghs is één van de grondleggers van het gedachtegoed Subconscious Impact. Met het wetenschappelijk fundament van Daniel Kahneman als grondslag, biedt Hertoghs inzicht in hoe je mensen écht bereikt. Hoe je eerst ‘in positie komt’ in het onbewuste brein van de ander. Hoe je daar vervolgens verbinding, eigenaarschap en zelfs gedragsverandering op gang brengt. Als je het eenmaal snapt én je hebt je eigen ego onder controle, dan is daadwerkelijke gedragsverandering eenvoudig.

Dit boek geeft bovendien een doorkijkje naar de volle potentie van het gedachtegoed Subconscious Impact op grotere schaal. Hoe kan het polarisatie voorkomen? En hoe breekt het stevig ingekapselde bubbels open? Hoe draagt het bij aan een meer inclusieve samenleving? En tot slot: hoe stimuleren we gedragsverandering in onze samenleving naar een gezonde leefstijl?

Nieuwsgierig?

Cover boek Don't push me! Hoe je mensen wél beweegt

€ 24,90

Het ‘Hoe-boek’ voor: 

  • veranderbereidheid
  • écht contact in je relaties
  • constructieve communicatie
  • gelijkwaardige samenwerking
  • veilige verbinding
  • aantrekkelijk leiderschap 
  • invloed 
  • wereldvrede!