Ongelofelijk hoe blauw deze aanpak eigenlijk is, maar het werkt altijd!

Op 15 juni 2023 spreekt Genieke Hertoghs op het grootste Kennisfestival van Nederland

Deelnemers aan het Kennisfestival zijn vaak enthousiastelingen over veranderingen in hun organisatie, maar ze lopen soms wel tegen traagheid daarin aan. Dus hoe bereiken zij urgentie en belang bij collega’s voor de verandering?

Genieke over haar bijdrage aan het Kennisfestival

‘Ik wil mensen uitnodigen om zichzelf te spiegelen, op een positief confronterende en gelijkwaardige manier. Eerst zal ik natuurlijk een aantal basis bouwstenen leggen om bezoekers te laten ervaren wat wij mensen onhandig doen, omdat we in hoge mate onbewust zijn. En dan neem ik hen mee op een confronterende zoektocht waaruit blijkt dat het lastig is om je eigen overtuigingen de baas te zijn. Positief geprikkeld gaan ze dan de tent uit. Op naar de boekenstand natuurlijk, haha.’

Lees hier het hele interview

Of beluister het wandelinterview van Frank Schalken met Genieke Hertoghs

Ook interessant

Mensen willen best veranderen. Als je maar weet hoe je ze bereikt in hun onbewuste brein. 

Iemand van gedrag laten veranderen? Dat lijkt een harde dobber. We proberen belang en urgentie te creëren. We werken aan intrinsieke motivatie. Aan proactieve mensen die vanuit eigenaarschap ander gedrag gaan vertonen. Waarom lijkt het zo lastig?

Massaal maken we dezelfde systematische denkfout in onze communicatie. En daarmee houden we onszelf tegen. We denken dat we een ander kunnen bewegen als we de relevantie van de verandering goed voor het voetlicht brengen. Alsof onze gesprekspartner rationeel is. Doordat we vertellen, motiveren, uitleggen, aantonen en storytellen blijft de urgentie, het belang én de beweging bij ons: we leuren en sleuren.

De wetenschap toont aan dat mensen in hoge mate onbewust, irrationeel en emotioneel zijn. Hoe bereik je de ander in z’n onbewuste besliscentrum? Genieke Hertoghs is één van de grondleggers van het gedachtegoed Subconscious Impact. Met het wetenschappelijk fundament van Daniel Kahneman als grondslag, biedt Hertoghs inzicht in hoe je mensen écht bereikt. Hoe je eerst ‘in positie komt’ in het onbewuste brein van de ander. Hoe je daar vervolgens verbinding, eigenaarschap en zelfs gedragsverandering op gang brengt. Als je het eenmaal snapt én je hebt je eigen ego onder controle, dan is daadwerkelijke gedragsverandering eenvoudig.

Dit boek geeft bovendien een doorkijkje naar de volle potentie van het gedachtegoed Subconscious Impact op grotere schaal. Hoe kan het polarisatie voorkomen? En hoe breekt het stevig ingekapselde bubbels open? Hoe draagt het bij aan een meer inclusieve samenleving? En tot slot: hoe stimuleren we gedragsverandering in onze samenleving naar een gezonde leefstijl?

Nieuwsgierig?

Cover boek Don't push me! Hoe je mensen wél beweegt

€ 24,90

Het ‘Hoe-boek’ voor: 

  • veranderbereidheid
  • écht contact in je relaties
  • constructieve communicatie
  • gelijkwaardige samenwerking
  • veilige verbinding
  • aantrekkelijk leiderschap 
  • invloed 
  • wereldvrede!